MSJ Office, Jones Bay Wharf, Pyrmont

The new design studio required the accommodation of 25 staff along with a board room, meeting rooms, library and copy facilities without any alteration, disruption or attachment to the heritage elements.
The original refurbishment of the suite on the lower level at JBW created a large double height space containing a void, mezzanine level with service/staff amenities ‘pod’ and a perimeter deck area. These new elements sat within the existing building keeping the heritage façade, steel structure and timber flooring intact.
All the materials, colours, finishes, furniture and workstations were selected to complement the existing industrial fabric. Salvaged existing timber sleepers were used as the reception desk screen and entry mat. The large format porcelain tiles used in the entry area mimic an industrial style concrete floor.